камион-натоварил-контейнерВ хода на човешката дейност се генерират голямо количество отпадъци, които трябва да бъдат обезвредени правилно. Цялата работа по изхвърлянето на отпадъците се извършва от фирми, които имат подходящ лиценз.

Определението за обемисти отпадъци – това е боклук, чийто размер не позволява да се съхранява в метални кошчета. Според техническите характеристики това са предмети, които са загубили полезните си свойства и имат размери повече от половин метър.

Как да извозим едрогабаритните отпадъци от апартамента

Собствениците на жилища имат една от двете възможности за организиране на събирането на боклука от апартамента си в многоетажна сграда:

Сами. За целта боклукът се изнася в най-близкия контейнер или на място, специално проектирано за този вид отпадъци.

С помощта на специализирана фирма. С тях се сключва официално споразумение за ползването на такива услуги. Струва си да се отбележи, че тези фирми разполагат с лиценз и с подходящо оборудване, подходящо за извозване на обемисти отпадъци. „Марти Транс“ е фирма с богат опит в областта на транспортните услуги за доставка и извозване на строителни отпадъци с контейнери.

Техниката за извършване на транспортните услуги е съобразена с всички нормативни изисквания за извозване на строителни отпадъци с контейнери.

Транспортните услуги при извозването на строителни отпадъци се извършват с контейнери. Те се доставят в рамките на договорения срок, както в центъра на столицата, така и в крайните квартали. Контейнери могат да бъдат транспортирани и в близките населени места, сред които са Бояна, Симеоново, Кокаляне, Герман, Лозен, Драгалевци, Нови Хан, Елин Пелин и други.

Изхвърлянето на обемисти отпадъци на места, които не са предназначени за това, както и поставянето им в неспециализирани контейнери, е престъпление, което води до административна отговорност и глоба.

В съответствие с нормите на закона е обичайно следните видове отпадъци да се отнасят към обемисти отпадъци:

  • Мебели;
  • Водопровод;
  • Всякакви домакински уреди;
  • Отпадъци след ремонтни и строителни работи (не ги бъркайте със строителни отпадъци, чието изхвърляне се извършва по отделно споразумение);

Този вид боклук може да се съхранява само в бункери или на специални места.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]