самосвал-с-щипка-сваляЗа изхвърляне на отпадъци от кафенета, ресторанти, нощни клубове, хотели, общински и развлекателни заведения се използват контейнери с обем от 0,8 до 8 куб.м., подходящи са за постепенно натрупване на битови отпадъци и дребни строителни отпадъци, сменят се по ред попълнено или по график зададен от клиента. При смяна на пълен контейнер, на негово място се монтира нов празен контейнер. За да не създава неудобство на работещите и посетителите на заведението, подмяната може да се извършва през нощта.

Какви са особеностите при товарене и износ

За износ се използват контейнери за съхранение с обем 8m3, 10m3. Те са разположени на специални площадки на твърда настилка и не пречат на движението на МПС и пешеходци. 8m3 кубичен контейнер е предназначен за бързо зареждане от 2 часа до един ден. Заемащ площ от само 7 кв.м., той е отличен за обслужване на магазини и складове, използва се за износ на опаковъчни кутии от картон и найлоново фолио, както и за извозване на битови отпадъци. Теглото за изхвърляне на боклук в контейнери с този обем не трябва да надвишава 4 тона.

Големите контейнери 10 м3 се монтират на обект за дълготрайно събиране на битови отпадъци. Могат да се използват за извозване на всякакъв вид твърди и строителни отпадъци.

Теглото на натоварения материал не трябва да надвишава 10 тона.

Размерът на площадката за монтаж на контейнера трябва да бъде най-малко 20 метра дълъг и 10 метра широк, специални превозни средства, които изваждат контейнери с такива обеми, са оборудвани със система за повдигаща кука, която ви позволява да изваждате и повдигате контейнера в рамките на две минути.

Разделяне на отпадъците

Предмети, изработени от такива материали, придружават човек всеки ден на работа и у дома. С течение на времето съдовете, дрехите, техническите уреди стават неизползваеми и се изхвърлят в кофите за боклук. Някои от тях, например стъкло, метал, пластмаса, намират нов живот след рециклиране.

Какво е рециклируемо:

  • метал
  • стъклена чаша
  • пластмаса
  • текстил

Цялата хартия в различните й форми е рециклируема. След износ хартиените продукти се сортират в различни видове отпадъчна хартия и се изпращат във фабрика за преработка, където след пълен технологичен цикъл се превръщат в нов хартиен продукт. Хартията може да се рециклира до 5 пъти. Това е оправдано от икономическа гледна точка и е много полезно за опазването на природните ресурси.

Хартия за рециклиране:

  • списания, вестници
  • бяла офис хартия
  • хартиени и картонени опаковки

Биологични отпадъци

Останките от органичен произход са напълно погребани или изгорени. Тъй като те са податливи на бързо разлагане и гниене. Те също могат да бъдат приведени в действие, например, чрез изпращане на растителни остатъци в компостната яма, след известно време ще получите отлични торове за отглеждане на продукти във вашата лятна вила.

  • животински произход
  • остатъци от храна
  • растителен произход
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]