jivak

Живакът е изключително токсично вещество с уникални химични свойства, което го прави широко използван в електротехниката, строителството и промишлеността.

Поради увеличената употреба на живак в различни индустрии и домакинства, рискът от отравяне с живачни пари се увеличава.

Днес живачните лампи са основният източник на изпускане на живак в околната среда. Дори при сегашните темпове на технологично развитие живачните лампи продължават да се използват в жилищни сгради, общински сгради и промишлени комплекси. Всяка година милиони живачни лампи стават неизползваеми. За съжаление, повечето безскрупулни граждани просто ги изхвърлят на сметищата, където живачните пари влизат в атмосферата и я отровят. Живачните пари могат да причинят:

 • – увреждане на централната нервна система;
 • – сърдечни заболявания;
 • – допринасят за развитието на психични разстройства;
 • – като цяло имат вредно въздействие върху човешкото здраве, засягайки вътрешните органи.

Поради високата си токсичност отпадъците, съдържащи живак, са класифицирани като клас на опасност 1, затова си струва да се транспортират, съхраняват, изхвърлят, като се вземат предвид всички изисквания, наложени от надзорните органи. Следователно е необходимо да се подходи към унищожаването на отпадъци, съдържащи живак, с цялата отговорност.

Свързвайки се с фирма Марти Транс, не е нужно да се притеснявате за безопасността и спазването на правилата. Повече от 15 години нашата компания се занимава с извозването на отпадъци от 1 до 4 класа на опасност и притежава всички сертификати и лицензи.

Служители на нашата фирма ще дойдат и ще вземат отпадъците в момент, когато е удобно за вас. За транспортиране се използва специален запечатан полиетиленов контейнер.

След като отпадъците бъдат извозени до мястото за рециклиране, те ще бъдат разделени на компоненти – стъклени елементи, течности, метал, цокли, съдържащи фосфор живак – след което ще бъдат отнесени до пунктовете за рециклиране, предназначени специално за този вид отпадъци.

Какви отпадъци, съдържащи живак, извозваме?

 • – отпадъчни енергоспестяващи, луминисцентни, ултравиолетови и живачни лампи;
 • – използвани устройства, съдържащи живак. Например LCD екрани и LCD телевизори;
 • – нестандартен живак, остатъци, съдържащи живак, живачен съд (например счупени термометри).

Нашите предимства:

 • Цялата работа се извършва в съответствие с всички законови норми и изисквания за технологичния процес;
 • Ние обработваме отпадъците от всякакъв клас на опасност, осигурявайки правилно събиране, транспортиране, рециклиране или изхвърляне. Това позволява на нашите партньори да бъдат сигурни, че няма да имат проблеми със закона и всички задължения ще бъдат изпълнени изцяло и в съответствие с условията на договора;
 • Цялото оборудване, което използваме, се обслужва редовно и е в добро състояние. Има и специално оборудване, благодарение на което можем да поемем най-сложните поръчки.
 • Търсим индивидуален подход при работа с всеки проект, за да гарантираме оптималното съотношение между качество и цена на услугите.

Ако се интересувате от отстраняването на отпадъци, съдържащи живак, както и по-подробна информация за другите ни услуги, моля, свържете се с нас по всеки удобен начин. Нашите експерти ще се радват да ви посъветват. Отстраняването на отпадъци, съдържащи живак, ще се извърши по всяко време, удобно за вас. Можете също да използвате услугите на хамали. Отчитаме всички желания на нашите клиенти и вършим работата бързо и ефективно.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]