Гипсокартонът се превърна в най-популярния материал за вътрешно строителство – защото освен че е отличен за бързо създаване на вътрешни пространства, той е по-евтин и по-пожароустойчив от традиционните методи за вътрешно строителство (като летва и мазилка).

Почти всеки вид ремоделиране, преустройство или обновяване ще включва гипсокартон – или премахване на старите неща, или рязане и инсталиране на нова плоскост. Отървете се от отпадъците от гипсокартон. Това трябва да се извършва внимателно.

Гипсокартонът е направен от гипс на прах – естествен варовит минерал, който е мек и се формова. Това е основният материал на гипса, материал, използван от древни времена за украса на сгради, за скулптура и доскоро за направата на отливки за поставяне на счупени кости.

 

За да се направи гипсокартон, мократа мазилка се поставя между дебели листове хартия, старателно се изсушава и след това се обработва, за да се постигне оптимална влажност. Прекалено суха и ще се напука, прекалено влажна и може да се образува плесен – но добавки могат да се смесят в мазилката, за да подпомогнат здравината и да намалят образуването на плесен.

Но гипсът има недостатъци. Въпреки че е напълно безопасен като материал сам по себе си, той може да реагира с други органични съединения в общите отпадъци, за да освободи сероводород в процес, наречен гниене.

 

ВОДОРОДЕН СУЛФИД

Сероводородът е безцветен, отровен, корозивен и експлозивен. Освен това мирише на развалени яйца. Накратко, това е лоша новина. Той е по-плътен от въздуха, така че потъва в атмосферата и може да образува газови джобове под земята или в депата, допринасяйки за замърсяването.

Този опасен газ е причината гипсокартонът да не може да се смесва с обикновените отпадъци – и така, ако трябва да изхвърлите гипсокартон в контейнер , трябва да се уверите, че е отделен от всичко останало.

 

Изхвърляне на гипсокартон в контейнер за строителни отпадъци под наем

Ако предприемате проект за ремонт, предлагаме да наемете контейнер, който да се погрижи за изхвърлянето на обемисти общи строителни отпадъци.

Наемете контейнер сега от нашата фирма за бързо и удобно изхвърляне на всички видове отпадъци – включително гипсокартон. Нуждаете се от помощ при избора на правилния размер на контейнер за изхвърляне на строителни отпадъци за вашия проект? Обадете ни се или попълнете нашия формуляр за контакт.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]