plastmasa-bokluciПластмасата е популярен опаковъчен материал, евтина за производство, издръжлива е и е с леко тегло. Обаче боклукът: пластмасови бутилки или найлонови торбички се превърнаха в голям проблем. Разлага се изключително бавно по естествен начин. Материалът не реагира с други отпадъци, повече от 100 години може да заеме място в депата, причинявайки значителна вреда на околната среда.

Важно е да изхвърлите и рециклирате пластмасовите отпадъци. За да се отървете от тях по законен начин, без да замърсявате околната среда, е по-добре да използвате услугите на фирми, професионално ангажирани в събирането и транспортирането на боклука.

Как да извадим пластмасовите отпадъци?

За осъществяването на процеса са необходими специализирани съоръжения за събиране, както и наличието на контейнери с различен обем. Поради лекотата на материала, транспортирането му се извършва в затворени бункери или в специално оборудване, тялото на което е покрито със защитна мрежа. Събирането на отпадъци може да се извърши както независимо, така и със съдействието на специалисти и специално оборудване.

Ако пластмасовите отпадъци се генерират в големи количества от дейността на специализирани фирми, не са натрупани с външни отпадъци, тогава е препоръчително сами да го занесете в пунктовете за рециклиране.

Ако пластмасовите отпадъци са част от битовите отпадъци в малко количество, тогава е необходимо получаване на контейнери.

Контейнер от 7 м3 е подходящ за събиране на домакински боклук в малки предприятия: кафенета, ресторанти, обществени институции. Когато събирането на боклук се извършва редовно. Бункерът е удобно поставен на малка площ, той ще отнеме не повече от едно място за паркиране.

Резервоари от 8 м3 са подходящи за събиране на боклук, включително пластмасови в резултат на дейностите на складове, бизнес центрове, търговски обекти, големи супермаркети. За да поставите бункер, имате нужда от много свободно място на територията.

След събирането пластмасата се пренасочва към точки за рециклиране, където от нея се правят рециклируеми материали за бъдеща употреба. Това е необходимо за поддържане на екологичния баланс, намаляване на разходите за производство на нова опаковка.

  • вместими контейнери от 4 м3, 7 м3, 8 м3;
  • квалифициран персонал, способен бързо да извърши всички необходими работи;
  • услуги за механизирано и ръчно зареждане на контейнери;
  • изпълнение на заключителни документи.

Работим без почивки, можем бързо да вземем съществуващ пластмасов боклук по всяко време, удобно за клиента. Доброто съвременно оборудване, което е в нашата фирма, гарантира навременно изпълнение на всички поръчки. Ние си сътрудничим с малки фирми и физически лица.

Посочвате приблизителното количество боклук, който ще бъде събран, точният адрес, необходимостта от допълнителни услуги за зареждане. Ще изчислим обема на необходимия контейнер, графика за подмяна, цената на поръчката, ще доставим бункера до вашето съоръжение.

Ако все още имате въпроси, попитайте нашите оператори. Ще намерим най-добрия пакет от услуги в пълно съответствие с вашия бюджет.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]