товарене-на-контейнер-за-отпадъциВсички общини имат свои собствени процедури и наредби относно разполагането на сметища. Контейнер, монтиран в публично пространство, изисква разрешение за ползване. Ние от фирма  Марти Транс  сме наясно, че не може да се остави контейнер в ограничена зона без предварително разрешение. Независимо дали става дума за пешеходна пътека или обществена пътна мрежа, всяка пречка за публичното пространство, дори и временна, е забранена.

Представяме тези няколко съвета като средство да ви помогнем да избегнете неприятни изненади, както и да ускорите процеса за кандидатстване на разрешителни. Ако процесът изглежда сложен или обезпокоителен, може да успеете да изберете експресен за по-малко от два часа, нашата уникална услуга за наемане на мини контейнери. Ние от фирма  Марти Транс  имаме значителен опит, когато става въпрос за отдаване под наем на контейнери за боклук в градска среда или ограничено пространство.

Уверете се, че имате правилната информация, когато подготвяте заявлението си за разрешение

– Като собственик на имот, трябва да предоставите точните си данни за контакт. Ако сте предприемач, уверете се, че разполагате с вашите данни за контакт и лиценза на строителния Ви изпълнител.

– Също така ще трябва да определите точно мястото, на което възнамерявате да поставите контейнера. Трябва да осигурите достатъчно пространство, така че да не се блокират входове в уличките или местата за паркиране, нито да причинявате други препятствия. Важно е да се уверите, че пространството, в което искате да се постави контейнерът за боклук, е безплатно и че има достатъчно място за маневриране с камиона. Така че внимателното проучване на зоната, която възнамерявате да заемете, е добра идея.

– Ако няма избор и сте принудени да блокирате уличка, паркоместа, паркинг или станция за заплащане, уверете се, че описвате ситуацията точно, когато кандидатствате за разрешение.

– Трябва да посочите точните дати за доставка и приемане, за да определите продължителността на разрешителното.

Следвайте тези стъпки, за да получите обществено достояние разрешение за ползване:

Готови ли сте да подадете молбата си? Имайте предвид, че обикновено се изисква минимум два дни за получаване на разрешение. Трябва обаче да внимавате, защото не всички общини разполагат с ресурси, за да могат да отговорят на Вашето искане навреме, особено в натоварения сезон. Минималното време за обработка също може да варира в различните общини.

Друг важен въпрос е видът на улицата. Основните пътища струват повече от второстепенните маршрути и ако засягате автобусен маршрут или пътека за колоездене, може да откриете, че цената е различна. Ето защо е важно да се намери стратегическо място, което да възпрепятства публичното пространство възможно най-малко. Накратко, колкото повече възпрепятствате ежедневните дейности с работата си, толкова повече можете да очаквате да платите.

В заключение, Марти Транс  може да помогне в това до известна степен, но не забравяйте, че това е ваша отговорност и че информацията по-горе подлежи на проверка и потвърждение от съответните местни общини.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]