контейнеровоз-под-наемИмате ли стари мебели, уреди, електроника, гуми, строителни отпадъци или отпадъци от двора, които трябва да изхвърляте?

За правилното изхвърляне на сметището е необходимо отделяне на някои материали в отделни контейнери. Само неопасни отпадъци.

Ние Марти Транс сме транспортна фирма, предлагаща доставка и извозване на контейнери за строителни отпадъци. Предлагаме услуги за премахване на боклуци от вашия дом или офис, търговски обекти, строителни обекти и други. Ние обработваме много  материали, които не могат лесно да се изхвърлят, и гарантираме, че вашият боклук ще бъде рециклиран, дарен или изхвърлен отговорно.

Какво можете да хвърлите в контейнера? Често задаван въпрос, който хората задават, когато се обаждат за услугата за отдаване под наем на контейнери. Отговорът е, всичко. Когато изхвърляте нещата в кофа за боклук, има правила, които трябва да следвате. По същия начин трябва да спазвате някои указания, когато наемате контейнер. Съществуват правила за изхвърляне на отпадъци поради местни и държавни разпоредби, както и за опазване на околната среда.

Какво е позволено да изхвърляте на сметището?

Имате право да изхвърляте най-опасните отпадъци, строителни отпадъци или боклуци от дома. Например, можете да изхвърляте  дърво, мебели, боклук, покривни керемиди, строителни отпадъци и остатъци от разрушаване, някои уреди, отпадъци от двора и подови настилки.

Мебели

Разрешени са почти всички видове мебели от дома ви – маси, столове, дивани и др. Някои депа обаче не позволяват мека мебел или матраци. Трябва да попитате вашия доставчик на контейнери, какви мебели ви позволяват да поставите в контейнерите им, за да сте сигурни.

Домакински уреди

Повечето домакински уреди могат да бъдат хвърлени на сметища – климатици, хладилници, перални и сушилни за дрехи и т.н. Преди да хвърлите тези предмети в контейнера, всички опасни течности, като фреон, трябва да бъдат отстранени.

Битова електроника

Повечето доставчици на контейнери приемат електроника като телевизори, принтери, компютри и т.н. Ако обаче почиствате офис или друго съоръжение, което има голям брой електроника, ще трябва да ги рециклирате. Това се нарича е-отпадъци и обикновено изисква допълнителна такса за покриване на допълнителните разходи за рециклиране.

Отпадъци от двора

Отпадъците от двора ви позволяват да изхвърляте дървета, трева, клони и други зелени отпадъци. Въпреки това трябва да бъдете сигурни, какви отпадъци от двора са разрешени да се изхвърят на местното депо.

Други отпадъци от домакинството

Повечето килими, картон, играчки, тъкани (дрехи, завеси, линии и т.н.) и други неорганични отпадъци могат да бъдат поставени в контейнер за боклук.

Отпадъци от строителна площадка

Бетон, асфалт, тухли и камък

Повечето тежки отпадъци, като тухли, бетон и камък, могат да бъдат хвърлени в контейнера. Някои компании  имат специални сметища, които използват поради теглото си.

Покривни материали

Друг тежък отпадък са асфалтовите покривни керемиди.

Отпадъци от ремонти

Строителните отпадъци след събаряне, като дърво и други, могат да бъдат изхвърлени в контейнери за смет.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]