Например, транспортиране на вана с ширина 2 метра и 70 сантиметра и дължина 6 метра.

Транспортирането на такава вана ще се счита за извънгабаритно, тъй като максималната разрешена ширина от правилата за движение е 2,55 метра. За да транспортирате ваната с ширина 2,70 метра, трябва да поръчате специализиран транспорт с ескорт и одобрение на маршрут от КАТ. Ако се опитате да го транспортирате в обикновена кола, фирмата ще бъде глобена и водачът санкциониран.

И ако ваната е с широки размери, а височината и е 3 метра 50 см?

За да транспортирате такава вана, ще трябва да потърсите платформа с много ниска рама с товарна височина само 50 см. Според правилата за движение общата височина на превозно средство с товар не трябва да надвишава 4 метра. Оптималният размер на транспортираната баня ще бъде 3,20 м височина, 6 м дължина, 2,5 м ширина.

Поръчах кола, но товарът не се побираше вътре. Възможно ли е да превозвате товари, без да затваряте вратата?

Не, не можеш. По време на транспортиране вратите на превозното средство трябва да бъдат добре затворени. Ако превозното средство е с борд, тогава е разрешено транспортирането на товари с отворена страна, но товарът не трябва да излиза на повече от 0,4 метра във всяка посока, но в същото време не трябва да надвишава 2,55 метра обща ширина.

Товарът, който излиза извън размерите на превозното средство отпред или отзад с повече от 1 м или повече от 0,4 м от външния ръб, трябва да бъде маркиран с идентификационни знаци„ Извънгабаритни товари “при тъмно време и при условия на недостатъчна видимост, трябва да имат отпред – фенер или рефлектор с бял цвят, отзад – фенер или рефлектор с червен цвят. “

izvangabariten-tovar

Знакът за извънгабаритни товари може да се използва само ако товарът стърчи отзад (или отпред) не повече от 2 метра. Ако стърчащата част е повече от 2 метра, тогава влизат в сила специални правила за превоз на извънгабаритни, тежки и опасни товари.

Нашата фирма Марти Транс – транспортира превоз на различни палетизирани стоки, тухли, керемиди, цимент, вар, изолация, греди, дъски, камък и други строителни материали. Фирмата разполага с доста разнообразен парк от камиони и винаги ще изберем необходимия транспорт по отношение на размерите.

Необходимо е да се транспортират 1,5 тона метален профил с дължина 6 метра. Възможно ли е да поръчате за тази цел бордова газела с удължена основа и тяло от 4 метра?

Такъв транспорт няма да се счита за извънгабаритен, но центърът на масата ще бъде разположен точно над задната ос. Ако се натъкнете на големи неравности по пътя с предните колела, тогава предните колела ще загубят сцепление и може да възникне инцидент. В най-добрия случай товарът просто ще падне по пътя. Няма да предприемем такъв транспорт поради високия риск. За такива цели трябва да използвате 6 или 8-метрови машини. Освен това можете лесно да натоварите 5-6 тона в тях.

За да избегнете проблеми с транспорта, запомнете няколко важни параметъра:

Когато транспортирате високи конструкции, потърсете превозно средство с товарна височина, която в комбинация със конструкцията няма да надвишава 4 метра. По-добре малко по-малко.
Товарът не трябва да бъде по-широк от 2,50 м.

По-добре е да изберете камион, така че товарът да не надхвърля размерите на платформата. Най-сигурният вариант е, когато всички страни са затворени и товарът е надеждно обезопасен.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]