Можете ли сами да изхвърлите боклука на сметището?

Ще трябва ли да се изготвят някакви документи, ще плащате пари за това?

Каква техника е необходима?

konteiner-palen-s-kamaniТези въпроси се задават от хора, които за първи път се сблъскват с такъв проблем – събиране на боклука в големи обеми, за които бункери за смет или обикновен контейнер на площадката в двора не е подходящ.

По правило хората действат по един от трите начина, когато е необходимо да се отървете от големи обеми строителни отпадъци или просто обемисти боклуци.

Те се свързват със специализирана фирма, която се занимава професионално с извозване на боклука, поръчват камион с контейнер с подходящ размер и изхвърлят отпадъците си до най-близкото подходящо депо.

Те откриват къде е най-близкото депо и се опитват сами да организират отстраняването: с кола или с помощта на приятели и познати.

Те поставят отпадъците си на място за контейнери близо до жилищните сгради.

Веднага трябва да се каже, че третият метод е незаконен и подлежат на значителни глоби. С изключение на онези случаи, когато в двора има специален контейнер за строителство и обемисти отпадъци, но те са редки.

Вторият вариант не противоречи на закона, но изисква сериозна инвестиция на време и пари. Първо, трябва кола. Може да е подходяща кола с ремарке с вместимост 2-3 кубически метра. Ако обемите са по-големи, тогава ще е необходим камион. А в случай на основен ремонт дори това може да не е достатъчно и ще трябва да закупите или наемете собствен контейнер и да наемете специално оборудване за транспортиране.

В близост до София има преработвателни предприятия, специализирани сметища и депа. Преди да извозите боклука там, трябва да се свържете с представител на фирмата, която обслужва конкретния обект, и да изясните какво е необходимо, за да извозите боклука. В повечето случаи се изисква специално разрешение и плащане.

И първият вариант – да се свържете със специализирана фирма – е най-рационален. Всичко, което трябва да направите, е да се обадите на професионалистите от фирма Марти транс и те ще направят всичко за вас: от избора на подходящо превозно средство и зареждането на боклука до извозването му на депо и правилното изхвърляне в съответствие с изискванията на съвременното законодателство. В София и областта подобни услуги се предоставят на достъпни цени и за кратко време от нашата фирма.

Ние сме добър партньор на малки и големи строителни предприемачи. Предлагаме качествени транспортни услуги и доставка на контейнери за отпадъци в област София.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]