konteiner-za-izvozvane-na-stroitelni-otpadatsiПо първоначалните данни са неизвестни двете количества – обем и маса. Изчисляването на теглото на строителните отпадъци или обема в този случай е трудно. Следователно строителите използват предварително получени данни, които се вземат за основа.

Например, при ремонт на апартамент, количеството строителни отпадъци зависи от много фактори, от обема на планираната работа. Колкото по-широка е задачата, например, основното преустройство, толкова повече отпадъци се изхвърлят.

Как можем да изчислим обема на строителната площадка?

За основа се вземат следните стойности:

В случай на не много сложни ремонтни дейности, предвиждащи само подмяна на плочки за банята или кухнята, обемът на боклука не трябва да надвишава 2-3 м3;

Ако се планира оформлението на апартамента, преградите ще бъдат съборени, тогава в зависимост от тяхната площ се образува допълнително 2-5 м3 като допълнение към горният обем.

Колко боклук ще възникне при събаряне на къща?

Количеството боклук зависи от обема на сградата и материала, от който е направена. Това ще бъде приблизително 30% от обема на сградата. Например, ако къщата е 300 м3, строителните отпадъци ще бъдат около 100 м3.

Най-малкото количество боклук се образува в резултат от събарянето на бетонна или тухлена къща. Обемът на боклука ще бъде увеличен поради дървените и металните елементи, но най-голямото количество боклук след събарянето е от каменна къща.

Какъв контейнер по обем да поръчате?

Знаейки плътността и предстоящата работа, характеристиките на материалите, използвани в конструкцията, може да изчислите прогнозното количество боклук, който би се образувал при дадената ремонтна дейност. Въз основа на това се поръчват контейнери и се изчисляват услугите предварително от специалист-консултант от фирма Марти транс, която се занимава с отдаване на контейнери под наем. Фирмата гарантира бързина, качествени транспортни услуги, коректност и – не на последно място – изгодни цени. Ето защо Марти транс са предпочитани не само от крупни, но и от малки строителни предприемачи.

Сключва се договор за изхвърляне на такива отпадъци. Комуналните услуги не включват отстраняване на обемисти или строителни отпадъци.

Освен това е договорен предварително реда по изхвърлянето и транспортирането на отпадъците – в кои дни ще пристигне колата, какъв обем и тегло се наема контейнер. Въз основа на това оператора ще определи вида на транспорта и ще осигури подходящия капацитет за строителните отпадъци.

Най-търсените от нашите клиенти са контейнерите с обем от 4 кубика и от 7 кубика.

Възможни са договаряния и отстъпки при поръчки на повече на брой контейнери за строителните отпадъци. При по-специални поръчки могат да се доставят и съответно приберат два контейнера едновременно.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]