Мислили ли сте някога за количеството отпадъци, които произвеждате ежедневно? У дома, в офиса? Вашият боклук се натрупва с всяка пластмасова торбичка, хартиена чаша за кафе, пластмасова вилица и стиропор. Отпадъците не са ограничени до храна. Офис консумативите също добавят към отпечатъка на вашето работно място отпадъци. Въпреки че не сме компания за рециклиране, да кажем, че знаем едно или две неща за отпадъците

Пакетирайте обяда си

Изкуството да опаковате собствения си обяд създава много предимства за вас и другите. Когато донесете собствения си обяд, спестявате пари. Спестените пари се сумират през годината. И по този начин ще се храните по-здравословно! Включете колегите си по време на обяд с тематични остатъчни дни и преминете допълнителната миля за „намаляване на отпадъците“ и изхвърлете обяда си в контейнери за многократна употреба. Контейнерите за многократна употреба могат да спестят боклук за един ден и ако го правите всеки работен ден, можете да спестите повече от 250 дни отпадъци в годината!

Намалете използването на хартия

Служител в България използва около 5 000 листа хартия всяка година. Най-лесният начин да избегнете използването на хартия е чрез изпращане на важни документи и презентации по имейл, а не като раздаване. Не забравяйте да рециклирате хартията, която използвате! Един тон рециклирана хартия спестява достатъчно енергия за захранване на дома в продължение на шест месеца и спестява около 7000 галона вода. Ако вашата компания или дом няма такъв, потърсете кош за рециклиране на хартия или услуга. Опитайте да правите електронни бележки на срещи, за да намалите употребата на хартия.

Използвайте многократно и дълго

Опитайте с многократно зареждащи се писалки и мастило на принтера. Използвайте двете страни на страницата във вашия бележник. Използвайте кламери вместо телбод. Поддържайте компютърен хардуер и поддържайте софтуера актуален, за да сте сигурни, че бизнесът работи ефективно. Донесете няколко комплекта истински сребърни прибори и ги измийте след всеки обяд на работа, за да не изхвърляте през цялото време пластмасовите прибори и да харчите парите за тях.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]