Въпреки че може да се гордеете с това, че имате чист и организиран дом, много собственици имат склонност да пренебрегват гаража. Това лесно може да доведе до превръщането му в подценено, разхвърляно и забравено пространство. Гаражът често може да се превърне в стая за съхранение на неща, от които не се нуждаете, или предмети, които не ви трябват много често. Въпреки че със сигурност можете да продължите напред и да използвате гаража за тази цел, можете да го направите, без да създавате претрупано, разхвърляно гаражно пространство. 

 

Гаражът може да бъде практично и организирано място за съхранение на всичките ви допълнителни неща, въпреки че може да ви се струва непосилно да знаете откъде да започнете. Събрахме няколко стъпки за това как да почистите гаража си, как да организирате по-добре пространството и как да поддържате гараж чист.

 

  1. Изпразнете пространството

Премахнете всички елементи от вашия гараж и започнете с празен лист. Вероятно дори не сте осъзнали колко сте имали в гаража си, докато цялото съдържание на гаража не бъде извадено. Съберете всичките си вещи и ги подредете в колекции от подобни предмети. Решете кои предмети искате да запазите, дарите, продадете или изхвърлите.

 

Дарете или продайте

Бъдете честни със себе си, докато тръгвате на път към чист гараж. Може да е изкушаващо да задържите стари предмети за всеки случай, но почистването на гаража е добър момент да се отървете от неща, които вече не ви трябват. Нежелани предмети в добро състояние като мебели, чанти с играчки и спортно оборудване могат да бъдат дарени на местната благотворителна организация или продадени.

 

Извозване на боклука

Гаражът много бързо може да се превърне в сметище за боклук. Докато изпразвате пространството на гаража си, изчиствайки всички торби с боклук , стара боя, картонени кутии и други неща, които са се натрупали, вероятно много бързо ще имате огромни купчини предмети, които трябва да бъдат изхвърлени.

 

Наемете контейнер за безопасно и удобно извозване на обемисти товари. Наемането на контейнер за извозване на отпадъци е удобен начин за изхвърляне на отпадъци – просто резервирайте своя наем и контейнерът ще ви бъде доставен. Напълнете го с всички боклуци, от които трябва да се отървете, и след това ще бъде изнесено и изхвърлено. 

  1. Дълбоко почистване с тези съвети за почистване на гараж

Що се отнася до почистването, има вероятност вашият гараж да не привлича толкова внимание, колкото другите стаи в дома ви. Да не говорим за факта, че често е отворен за стихиите, когато вратата на гаража е отворена, за да ви позволи да карате колата си вътре и навън.

 

Ето защо гаражът често има слоеве мръсотия и мръсотия върху повечето повърхности. Истинското състояние на вашия гараж ще стане още по-ясно, след като премахнете всички боклуци, скрити в гаража.

 

  1. Нови единици за съхранение

След като разделите и унищожите вещите си, трябва да знаете нещата, които ще поставите обратно в гаража. Уверете се, че всичко има специално място, като инсталирате нови елементи за съхранение, багажници за велосипеди, рафтове и куки. Те ще ви помогнат да възстановите реда във вашето пространство, като дадете на всеки елемент определено място. 

 

Освен това ще ви попречи да добавяте ненужно боклуци обратно в гаража надолу по пистата – бъдете стриктни, като се уверите, че всичко има собствен дом, и се надяваме, че ще поддържате гаража организиран дълго след като сте разчистили.

 

  1. Поставете нещата обратно

За един наистина организиран гараж се уверете, че само артикулите, от които се нуждаете, се връщат обратно. Преценете колко важен е артикулът в действителност и решете дали да го изхвърлите или да го дарите. Преценете колко често ще имате нужда от различни предмети, за да можете да ги съхранявате и премествате, ако е необходимо.

 

Отделете място за вашите често използвани предмети, като например градински инструменти, като се уверите, че са лесно достъпни и лесни за прибиране, след като сте готови. По-големите артикули (или артикули, които използвате по-рядко, като празнична украса) могат да се съхраняват на по-високи рафтове или на по-трудно достъпни места, тъй като няма да имате нужда да ги достъпвате толкова често.

 

  1. Поддържайте гаража чист

Това може да е трудно, ако вие и членовете на вашето семейство имате навика да използвате гаража си като нещо като сметище. След като вашето гаражно пространство изглежда чисто и организирано, поемете ангажимент да го поддържате. Лесно е бъркотията в гаража да се натрупа отново, така че се уверете, че всичко се връща в специалните места за съхранение след употреба и се уверете, че боклукът отива направо в кофата.

 

Може да изглежда непосилно да знаете как да почистите гаража си (и също как да го поддържате чист!), но щом започнете, вероятно ще го намерите за терапевтично и удовлетворяващо.

 

С малко ангажираност и време можете да имате организирано гаражно пространство без бъркотия. За всички ваши нужди от извозване на боклук , докато разчиствате гаража си, свържете се с приятелския ни екип. Ние предлагаме услуги за доставка и наем на контейнери  на конкурентни цени и можем да ви помогнем да се отървете от вашите стари, нежелани вещи и боклук.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]