Чудили ли сте се някога на реакцията на вашите деца, когато ги помолите да оправят леглото си, да почистят стаята си или да заредят съдомиялната машина? Това е нещо, което всеки родител може да потвърди. Що се отнася до рециклирането, как можем да убедим младежта си, че „озеленяването“ е правилното нещо – не само за мама и татко, но и за всички?

Първо, трябва сами да разберете какво представлява рециклирането. Приемете факта, че натрупването на отпадъци е глобален проблем, с който може да се бори на местно ниво в борба за опазване на природните ресурси. Рециклирането спомага за намаляване на въглеродните емисии, което е водещата причина за глобалното затопляне.

Рециклирането може да има незабавно въздействие; например, знаете ли, че рециклирането на един тон отпадъци може да спести 17 дървета и 17 000 галона вода? Едно от най-важните неща, които трябва да знаете за рециклирането, е, че с пълна покупка от следващото поколение те могат да помогнат да направим света по-добро място за своите деца и внуци. Но как можете да ги привлечете? Ето няколко съвета.

Направете го забавно

Повечето деца наистина се радват на забавни арт проекти. Тъй като повечето контейнери за рециклиране са скучни, нека ви помогнат при изготвянето на цветен дизайн на контейнерите. Позволете им да вземат активна роля, за да помогнат на вашите контейнери да се разраснат сами и те ще поемат по-голяма отговорност за задачата по рециклиране и може би дори ще бъдат развълнувани да посещават контейнерите с рециклируеми отпадъци.

Направете го като игра

Децата трябва да научат къде се изхвърлят различните предмети, така че използвайте въображението си и направете игра на процеса, за да е по-вероятно да се включат. Можете да им дадете малка награда, когато те ви помогнат да сортирате рециклирането и да определите правилно къде отиват рециклируемите пластмаса, стъкло и хартия. Можете също така да създадете малко състезание между себе си и детето си, или ако имате повече от едно дете, да развиете състезание между тях, за да видите кой може да рециклира най-много артикули – просто се уверете, че никой не се чувства като „губещия” в процеса .

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]