отпадъци-в-контейнерЕдин от най-важните проблеми в системата за събиране на отпадъци е изборът на контейнер. Въпреки широката гама предлагани контейнери (различни видове пластмасови, поцинковани и др.), не винаги е възможно да ги закупите.

Производители на контейнери се опитват да подобрят своите продукти, като се вземат предвид местните условия. Пластмасовите контейнери на колела, които се напукват от студа или от лек удар по асфалта. Много трудно се сдобиват с резервни части – трябва да се чака няколко месеца, за да дойде редът. Зареждащият клапан на улея за смет – за да го монтирате, бяха необходими двама работници и около половин час. Когато капакът е затворен, винаги има празнина и неприятна миризма, която се разпространява. Боклуците от камерите за събиране са ръчно заредени в контейнери, които не са минавали през вратата на камерата поради размера си.

Инженери и проектанти, след проучвания на услуги и прегледи на съществуващо оборудване, извършиха серия модернизации и разработиха редица нови продукти в съответствие с новите изисквания към технологиите и околната среда.

Контейнерите за събиране на твърди отпадъци са преминали през основна модернизация. Като се вземат предвид желанията на работниците в жилищно-комуналните услуги,  е разработен специален контейнер с малки размери за боклук – камери с подвижен капак, а по искане на водачите и операторите на камиони за смет, тялото и дъното на контейнера са укрепени. Разработени са нови подсилени лагери на колелата, диаметърът на колелата е увеличен, изработена са гумени скоби за колела, което позволява на един човек да движи контейнера безшумно и лесно при пълно зареждане. Проведени тестове, положителни отзиви, получени от работещите организации.

Конструкциите на капаците предотвратяват навлизането на гризачи в контейнера и разпространението на неприятни миризми. Разработени са отделни контейнери за боклук със заключващ се капак. Обемът на контейнерите варира от 0,6 до 1,1 м3.

Едно от най-новите постижения е пускането на европейски контейнер с капацитет 1,1m3. Тези контейнери се отличават с външно покритие, което е по-устойчиво на различни влияния поради използването на прахово покритие.

Когато обмисляте система за изхвърляне на отпадъци, също така е важно да обърнете внимание на улеите за отпадъци.

Имайки предвид изискванията на санитарно-епидемиологичния, ние предлагаме висококачествени контейнери за отпадъци под наем с различна съвместимост. На първо място, ние гарантираме високото качество на контейнерите за смет.

Марти Транс“ разполага с всички документи, които по закон уреждат лиценза и компетентността за превоз на товари при предоставянето на контейнери за строителни отпадъци под наем. Фирмата се е наложила като запазена марка в сферата на този тип услуги, гарантираща обслужване на високо ниво, съобразено с актуалните стандарти.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]