scrapС интерес и удивление наблюдаваме как търговските центрове „растат”, а елитните жилищни комплекси се издигат все по-високо над градовете. Радваме се, че градът придобива атрактивно „лице”, но не се замисляме как протича процесът на обновяване. Навременното изхвърляне на боклука и отпадъците се превръща в едно от основните дейности. В днешно време има фирми, които работят в сферата на транспортните услуги за доставка и извозване на строителни отпадъци с контейнери. Отдават строителни контейнери под наем, Бързо и лесно може да изхвърлите ненужният боклук до оторизирано сметище. Може отпадъците да се рециклират.

Дори и при най-малкия ремонт на апартамент се събира огромно количество отпадъци. Какво да кажем за големи строителни обекти и външно обновяване на сгради? Не всеки обаче знае, че строителните отпадъци трябва да се изхвърлят отделно от битовите отпадъци и малко хора знаят местоположението на специализираните депа. Ето защо собствениците се обръщат към специалисти, които извършват извозване на строителни материали по лиценз и с помощта на специална техника. А строителната фирма в същото време спестява време и усилия на работниците.

Строителните отпадъци са всичко, което се появява след ремонта, строителството и събарянето на сгради. Строителните отпадъци са опасни за хората поради токсичните съединения, а прахът е вреден за астматици и малки деца. Купищата боклук пречат на превозните средства да се движат по строителната площадка, което означава, че могат да забавят строежа на съоръжението.

Собствениците решават тези проблеми предварително, като се свързват със специализирани фирми, които предоставят контейнер за боклук или няколко, които своевременно се извозват, когато се напълнят, и ги заменят с празни. Допълнително може да се поръчат услугите на хамали за почистване на територията.

От значение е и работният график на извозващата фирма. Фирмите предлагат извозване на строителни отпадъци по график, който се съгласува индивидуално за всеки клиент, съобразявайки се с неговите желания. Към планираното обаждане, фирмата предлага спешно извозване на отпадъците при обаждане. Денонощно извозване на твърди битови отпадъци или спешно извозване на строителни отпадъци – фирмата решава тези въпроси лесно и бързо.

Всяка година се изхвърлят милиони тона строителни отпадъци, чийто обем се увеличава с всеки ден. Сред строителните отпадъци можете да намерите метал, развалини, тухли и много други материали, които могат да бъдат изпратени за рециклиране и върнати отново в производството. Ако целият обем строителни отпадъци се върне в производство, тогава цената на квадратен метър за нов дом може да бъде намалена с 5-10 процента!

Строителният прах също се класифицира като боклук, който трябва да се събира и изнася за рециклиране. Строителният прах може да се изсипва върху слоеве отпадъци на специализирани депа, където се изхвърлят твърди отпадъци.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]