торба-с-боклукКухнята е зоната във вашия дом, където се появява по-голямата част от боклука. Това могат да бъдат органични отпадъци, като плодови отпадъци и растителни остатъци. Помислете за всички пластмасови контейнери, стъклени бутилки, буркани и метални кутии. В кухнята Ви има всички видове отпадъци, в зависимост от домакинството ви.

Така че е много важно да имаш достатъчно голяма кофа за боклук, за да събереш всички отпадъци от твоята кухня. Но капацитетът не е единственото нещо, което има значение, а  също така трябва да е удобен контейнер, който да се използва от вас и вашето семейство.

Например: Имате ли деца? Трябва да използвате кофа, която е лесна за използване и за тях, за да научите децата си за необходимостта от рециклиране.

Имате ли домашни любимци, може би куче? Е, тогава ти трябва кошче, което е доказателство,  че кучето ти не може да го отваря и разхвърля отпадъците от него.

Кухненският боклук – идеи за правилната кофа за отпадъци

Нека да погледнем някои хубави кухненски кошчета за боклук за вдъхновение. Тъй като кошчето за вашата кухня може да бъде декоративно и подходящо за вашата кухня. Особено когато съвпада с цялостния дизайн на вашата кухня или стила на вашия домашен интериор.

Например: Имате ли кухненски уреди от неръждаема стомана? Тогава кофата за рециклиране от неръждаема стомана ще изглежда страхотно. Търсите ли нещо, което ще привлече малко повече внимание? Тогава цветно червено боклукче може да е нещо, което ще ви хареса.

С какъв капацитет?

Необходимият ви капацитет в кухненския боклук може наистина да зависи от количеството отпадъци, които изхвърляте всеки ден. Важен фактор е броя членове на вашето домакинство. Разбира се, малките семейства ще имат по-малко отпадъци от по-големите семейства.

Кухнята за отпадъци със стандартен размер или кофата за рециклиране има капацитет от около приблизително 50 литра. Този капацитет е идеален за домакинства със среден размер – от около четири до пет души. В кухненски боклук можете да окачите стандартни кухненски торби за боклук, което е  предимство. Имайте предвид, че това не се отнася за контейнери за отпадъци, които имат две или повече отделения за боклук и рециклиране.

Какъв капацитет отговаря на вашето семейство? Колко торби за отпадъци или торби за рециклиране изхвърляте всяка седмица или всеки месец?

Малка или голяма е вашата кухня

Капацитетът на кофата се отнася до измерванията на кофа за боклук. И може да се окаже, че имате нужда от по-голям капацитет, това също означава доста по- голяма кофа за боклук.

Ако кухнята ви няма достатъчно място за това?

Едно от решенията е да разделите необходимия капацитет в две или три контейнера. Така че може би поставяте по-малка кофа за боклук на пода и можете да монтирате контейнер за изхвърляне в кухненския шкаф. Например, тази под мивката.

Също така е добре да се знае, че контейнерите за боклук са в различни форми. Можете да получите тънък, но висока кофа за боклук, която е идеална за тясно място в кухнята. Или вземете широк, но по-малко висок контейнер за отпадъци, когато искате да поставите контейнера някъде под него.

Неръждаема стомана или пластмаса

Можете да избирате между неръждаема стомана или пластмасови кухненски кутии.

Пластмасовият контейнер може да бъде лек. Недостатъкът е, че кофата за боклук може да се движи, когато отворите капака, особено когато получите кофа с крачен педал. Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че пластмасата е по-малко издръжлива и може да се счупи. Предимството на пластмасовите контейнери за боклук е, че е сравнително евтино и лесно за почистване.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]