Натрупването на боклук е сериозен проблем, който трябва да бъде решен незабавно. Програмите за рециклиране се разработват активно, много фирми приемат рециклируеми материали и дори организират акции за закупуване на стари домакински уреди или компютри.

Фирма Марти Транс предлага извозване на дървени отпадъци, тухли и бетон. Можете да направите поръчка онлайн или по телефона и камион с контейнер ще пристигне във вашия дом или офис навреме.

Много хора предпочитат просто решение – рециклиране на отпадъците без рециклиране. От него се правят интериорни предмети, различни аксесоари за гараж или за лятна резиденция.

Понякога големите пластмасови отпадъци се използват като основен или спомагателен строителен материал. Има много трикове, повечето са представени в Интернет.

Рециклиране на пластмасови бутилки

Най-търсените рециклируеми материали днес са пластмасовите контейнери. Такива контейнери са надеждни и издръжливи, те ще послужат в гараж или у дома в продължение на много години. Могат да се направят различни устройства: Умивалници – просто обърнете бутилката с главата надолу, закрепете и отрежете дъното. Отличен умивалник за лятната вила е готов.

Автоматични поилки – автоматични поилки за домашни птици от пластмасови бутилки. Пръскачки – ако свържете бутилката с маркуч и направите няколко дупки в нея, ще получите добра подложка за напояване.

Използвайки същия метод, можете да направите лейка за летен душ.

Различни контейнери – за съхранение на технически течности, насипни смеси или ядки.

Можете да намерите такива устройства в почти всяка работилница.

Използване на стари гуми

Износената гума се сменя на всеки 4-5 години, обикновено се оставя в сервиза за гуми, въпреки че може да се използва повторно. Често се вземат стари гуми и се използват за най-различни подобрения.

Ето какво можете да правите със стари гуми:

Декорация на цветно легло; Стени;

Разрязани гуми се използват като резервоари за вода.

Не винаги е необходимо да изхвърляте старите гуми – те могат да получат „втори живот“ и да бъдат полезни. Почти всяка домакиня има различни декорации в близост до къщата, които са направени от стари гуми.

Повторна употреба на стари строителни материали

Не бързайте да изхвърляте стария балатум, може да бъде полезен – можете да направите килим от него до селската къща или просто да го поставите в гаража. Износеният ламинат и други изделия от дърво са подходящи за отопление на печка.

Всякакви дребни неща от пластмаса или PVC могат да се използват за направата на различни устройства: куки, държачи или стойки.

Изкуство от отпадъци. Можете да се присъедините към това движение и да се опитате да направите прости фигури от стари бутилки, кламери и други материали. Подобни творения привличат вниманието.

Дайте живот на отпадъците без рециклиране!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]