камион-за-контейнериГаранцията за комфорт и стабилност на живот на хората е спазването на санитарните стандарти в различни сфери на човешкия живот. Това включва и своевременното събиране на отпадъците. Чистотата по улиците и в помещенията се постига с помощта на контейнери за боклук – тези няколко атрактивни обекта, които не могат да бъдат намерени в търговски центрове и магазини, но без които животът на домовете, офисите и човечеството като цяло е немислим.

Видове контейнери за отпадъци

Контейнерите за боклук са специални контейнери, предназначени за събиране на различни видове отпадъци. Кошчета за боклук се използват ежедневно – така че тези структури трябва да бъдат удобни и прости. Съвременните контейнери за боклук съчетават солиден капацитет с малки размери.

Размери на контейнери

Най-често използваните материали при производството на контейнери за отпадъци са метални и пластмасови. Много често металните контейнери за боклук се инсталират в жилищни райони, тъй като те са по-трайни и надеждни. Наличието на специално антикорозионно покритие позволява да се осигури стабилността на тези резервоари при различни природни явления (градушка, дъжд, сняг и др.).

Разбира се, металните кошчета за отпадъци могат да имат различен обем – всичко зависи от вида на отпадъците, за които са предназначени. Много често в двора на жилищна сграда се монтират няколко средно големи резервоара – тъй като отстраняването на боклука от дворовете на жилищните сгради не се извършва често.

Пластмасови контейнери за боклук не са по-малко популярни. Основното им предимство е малката маса. Такива пластмасови контейнери могат да се използват в офиси, супермаркети, образователни институции, болници. Пластмасовите контейнери за боклук, като правило, са оборудвани със специален педален клапан, който опростява отварянето и затварянето на контейнера.

Има и специални контейнери за боклук, с помощта на които се сортират отпадъците – това ни позволява да опростим допълнително отпадъците. Специални видове контейнери се правят за обемисти отпадъци, опасни отпадъци и строителни отпадъци, което опростява събирането на отпадъците, както и тяхното последващо изнасяне и обезвреждане.

Техника за събиране на боклука

Съществува техника, използвана за определени видове отпадъци, например за транспортиране на строителни отпадъци, почви или за изхвърляне на течности.

Във връзка с непрекъснато нарастващия размер на битовите отпадъци, както и с неспазването от страна на хората, живеещи в градовете ни с правилата за пълнене на контейнери за боклук, е необходимо да се подобри технологията за събиране на боклука.

Днес рядко се използват автомобили, в които събирането и зареждането на боклука се извършва ръчно. На всички автомобили този процес е механизиран, което значително спестява времето, необходимо за товарене и събиране на боклука. В момента се използват все повече и повече ремаркета, с които можете да увеличите броя и значително да намалите времето, прекарано на събиране на боклука. Камиони за боклук с товароподемност от 6 до 12 тона позволяват зареждане на големи отпадъци.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]