architects

Преместването може да бъде трудна задача, ако не отделите време да планирате и организирате предварително, а това важи и за въздействието на движението върху околната среда. Типичните консумативи като картонени кутии, опаковъчни фъстъци, мехурчета, палети, стреч фолио и лента добавят значително количество отпадъци.

 

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намалите отпадъците по време на преместването си.

 

Планиране на вашия ход

Започнете да запазвате кутии сега

Направете вашия акаунт в Amazon Prime да работи за вас. Вместо да изхвърляте кутии от онлайн поръчки за пазаруване, запазете ги. Освен това ви дава допълнително извинение да направите покупката, която сте отлагали.

 

Намерете компания за местене на багаж, която има кутии и контейнери за многократна употреба

Някои компании се отдалечават от картонени кутии и ги заменят с пластмасови контейнери за многократна употреба, които им връщате, след като разопаковате вещите си. Проучете хамалите във вашия район и ако не можете да намерите информация онлайн, обадете се, за да видите какво предлагат.

 

Разхвърляне

Преди да съберете вещите си, за да се придвижите, отделете време, за да се разредите, така че да опаковате само предметите, които наистина искате да запазите.

 

Вземете инвентар

Това върви ръка за ръка с разхвърлянето, но направете общ опис на всичко, което имате преди ход. Може да осъзнаете, че имате няколко дублирани предмета, които се крият в мазето.

Имайте лесен и ефективен ден на преместване

Етикетирайте кутиите си

Избягвайте да търсите неща, за да сте сигурни, че сте ги опаковали в правилното поле. Използвайте система за етикетиране, за да избегнете запечатване и повторно запечатване на кутиите, което в крайна сметка губи лента.

 

Намалете шофирането

Ако решите да избегнете хамалска компания и наемате камион за движението си, намалете количеството гориво, необходимо за движението. Останете организирани и използвайте нашите съвети за опаковане по-горе, ще ви позволи да направите само едно пътуване до новия си дом.

 

Наемане на хамали? Някои хамалски компании имат „зелени камиони“, които се захранват от биодизел, етанол или компресиран природен газ.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]