Наемът на контейнер за боклук е удобен начин за изхвърляне на вашите битови отпадъци или строителни материали. Когато наемете контейнер за смет за дома си, може да откриете, че вашият контейнер започва да носи неприятна миризма след определен период от време. След като приключите с пълненето на контейнера за боклук, можете да премахнете всякакви лоши миризми с няколко прости стъпки за почистване. За да ви помогнем да се подготвите за предстоящото наемане на жилищни контейнери в София, ето вижте няколко полезни съвета за поддържане на чистотата на контейнерите.

prazen-konteiner-za-otpadatsi

Разчистете интериора

Първата стъпка за поддържане на чистия контейнер е да се изчисти напълно вътрешността на контейнера. Когато напълните контейнер за боклук с отломки, трайните миризми могат да попаднат в интериора. За да сте сигурни, че няма предмети, които причиняват лоша миризма, можете да насрочите услугата за сметосъбиране с местната компания за обезвреждане на отпадъци. След като контейнерът ви бъде изчистен, ще сте готови да започнете да почиствате интериора.

Измийте с белина и вода

За да сте сигурни, че интериорът на вашия контейнер за отпадъци е напълно чист, измийте интериора със смес от белина и вода. След като вътрешността на вашия контейнер за боклук бъде изчистена, можете да го напълните с около 20 см чиста вода. След това санирайте интериора, като смесите две чаши белина. След като оставите да престои половин час, източете и изплакнете контейнера.

Оставете контейнера да изсъхне

След като почистите и изплакнете вътрешността на контейнера си, следващата стъпка е да оставите вътрешността на контейнера да изсъхне напълно. Изсушавайки вътрешността на контейнера, ще предотвратите образуването на бактерии и плесени. С тези лесни стъпки можете да поддържате контейнера си чист през целия период на наема.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]