камион-за-контейнериКолкото по-голям е градът, толкова по-голямо количество отпадъци произвежда. Значителна част от общото количество отпадъци са строителните отпадъци. Има определени трудности при извозването на строителни отпадъци в София и околностите.

За да се контролира замърсяването на околната среда, възможностите на гражданите и организациите за самостоятелно отстраняване на отпадъци, включително строителни отпадъци, са законодателно ограничени. За извършване на такива дейности има лицензирани фирми. При сключване на договор с тях за изхвърляне и извозване на отпадъците вие си спестявате неудобства и време, защото те имат споразумения с депа за отпадъци и предприятия за преработка на отпадъци.

Видове строителни отпадъци

Има различни видове строителни отпадъци и всеки от тях има свои собствени характеристики по отношение на обезвреждането.

Например, размерът на фракциите от строителните отпадъци се разделя на:

  • Леки. Може да съдържа отделни части с тегло до 200 кг.
  • Средни. Отделните артикули могат да тежат до 500 кг.
  • Тежки. Отпадъци, при които масата на отделните елементи може да надвишава 500 kg.

Освен това всеки от тези три вида може да се състои от бавно разлагащи се материали и материали със сравнително кратко време на разлагане.

Ясно е, че за всеки от тези видове са необходими специални условия за рециклиране, тъй като времето и разходите за последваща рекултивация на депото за депониране зависят от характеристиките на изнесения боклук.

Начини за решаване на проблеми

На първо място полигоните, разположени сравнително близо до границите на града, са претоварени. Освен това близостта на града налага строги ограничения върху параметрите на околната среда на боклука.

В големите градове като София са големи обеми боклук и проблемът се усложнява от дължината на маршрутите в града, отдалечеността на депата и предприятията, участващи в преработката на вторични отпадъци. Всичко това прекомерно увеличава разходите за извозване на строителни отпадъци.

Един от приемливите варианти за решаване на проблема са станциите за прехвърляне на боклук, където строителните отпадъци частично ще се рециклират и частично ще се превърнат в брикети, удобни за транспортиране и изхвърляне.

Марти Транс е транспортна фирма, предлагаща доставка и извозване на контейнери за строителни отпадъци до сметище в София. Вече повече от 15 години нашата семейна фирма предоставя решения за извозване на строителни отпадъци с контейнер при ремонтни дейности в цяла област София.

Ние предлагаме, контейнери за смет с различна големина 4,6,7 и 8 кубика. Извършваме доставки в центъра на град София и околните села Герман, Панчарево, Бистрица, Драгалевци, Владая и други. Сключваме договори за абонаментно обслужване на преференциални цени. Извършваме доставки на инертни материали ( пясък, филц, вар).

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]