palen-konteiner-za-otpadaci

Няма съмнение, че строителната площадка е пълна с опасности. От опасни инструменти до падащи отломки, изпълнителите трябва да гарантират безопасността както на работниците, така и на собствениците на жилища. Въпреки че наемите на сметища са често срещани, не се обмисля много рисковете, които тези контейнери също могат да представляват.

Въпреки че може да изглежда достатъчно лесно да хвърляте отломки в отворен кош, безопасността е изключително важна за предотвратяване на наранявания. Така че имайте предвид тези съвети, когато работите със следващия си наем на контейнер.

1) Изберете безопасно място

Що се отнася до жилищните проекти, повечето контейнери са поставени на алеи. Но избягвайте да поставяте контейнера си твърде близо до къщата; това може да се превърне в опасност за собствениците на жилища и малки деца. Вместо това поставете контейнера си достатъчно далеч от предния вход – без да е твърде неудобно за вашите работници. Трябва също така да вземете предвид освобождаването на камиона, тъй като това е от решаващо значение, когато контейнера ви бъде изтеглен.

2) Носете защитно облекло за вашата безопасност

Каски и ботуши от стоманени пръсти са даденост на всяка строителна площадка. Но защитното облекло е особено важно при управлението на отпадъците. От парчета гипсокартон до стар шперплат, по-голямата част от материала, който кацне във вашия контейнер, ще бъде голям и обемист. Остри предмети и падащи отломки могат да бъдат изключително опасни, ако не носите подходящата екипировка. Ето защо са необходими работни ръкавици и защитни очила.

Също така повечето контейнери са изработени от стомана. Външната боя може да се отчупи с времето, излагайки остри стоманени ръбове. Докосването на ръждясали повърхности може да причини сериозни инфекции. Носейки защитно облекло, можете да се предпазите от различни рискове за здравето.

3) Практикувайте безопасна експлоатация

Въпреки че контейнерите за боклук могат да изглеждат право напред, те често съдържат движещи се части, които изискват безопасна експлоатация. След като контейнерът ви бъде доставен, помолете фирмата за отдаване под наем да ви каже политиката за безопасна работа с контейнера. Разбирането на определени лостове и панти може да помогне за избягване на опасностите от прищипване или смачкване. Научете как да работите с вратите, ключалките, преди да заредите кошчето си.

Ако нещо е изхвърлено случайно, внимателно отстранете околните отломки с помощта на партньор. Никога не се опитвайте сами да влизате в контейнер за боклук. Винаги имайте някой наблизо в случай на спешност.

4) Дръжте децата далеч за тяхната безопасност

Необичайна структура може да повиши любопитството при малки деца. Но сметищата не са място за игра. Пазете децата от контейнера си и го блокирайте с преградни врати или строителна лента, ако е необходимо. Острите ръбове на контейнера не само могат да причинят порязвания, но и малките ръце могат да се уловят в люлеещите се врати. Междувременно се уверете, че всички отломки са прибрани вътре и че няма висящи материали.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]