контейнер-за-отпадъци-под-наемПланирането на ремонтните работи започва с установяването от  техния вид и завършването. Хората прибягват до помощта на строителни фирми, които ще съдействат за съставянето на списък от необходими действия. Дали това е извършването на обща работа в апартамента, която по избор на клиента може да включва демонтиране на стените, инсталиране на прегради, демонтиране и инсталиране на врати и прозорци, инсталиране на електрически кабели и подмяна на водопроводни инсталации, или довършителни работи (подготовка и декорация на стени, под, таван), качеството на които варира в зависимост от предпочитанията на клиента.

Задължително място, което завършва планирането на ремонта, е въпросът за почистване на отпадъците. Натрупаният по време на ремонта  боклук (фрагменти от стени, подпрозоречни первази, стари рамки, стъкло, железни тръби, гипс, тапети) се извършва от нашата фирма Марти Транс, която е с дългогодишен опит в сферата на транспортните услуги и изхвърлянето на ненужният боклук.

Обхватът на предлаганите от фирмата услуги включва: Отдаване под наем и продажба на контейнери за отпадъци, подмяна на пълния контейнер с празен, услугите на носачи (събиране на боклук в торби и изнасяне в контейнер), обезвреждане на отпадъци. Контейнерите се предлагат в следните типове: 4, 7 и 8 кубични метра.

Изборът на контейнер зависи от мащаба на извършените ремонтни работи, тъй като количеството боклук варира със стандартните ремонти (козметични) и европейски качествени ремонти (големи ремонти). Ако след ремонта, строителните отпадъци ще се състоят от парчета от стари тапети, мазилки, опаковки от строителни материали (кутии за боядисване, лепило), то след основен ремонт е необходимо да се отстранят фрагменти от стени, стъкло, рамки, стари тръби, вана и др.

Колко боклук се генерира при ремонта на апартамента?

За изчислението те се ръководят от следните данни: При основен ремонт, неговото количество е равно на 0,2 кубични метра и 10 kg на 1 кв.м. Ако вземем средната площ на апартаментите: Една стая – 40 кв.м., тогава отпадъците в нея ще бъдат 8 кубични метра, с тегло 400 kg;

Две стаи – 65 кв.м., боклук – 13 кубически метра, с тегло 650 kg;

Три стаи – съответно 90 кв.м., 18 кубични метра, 900 kg.

Окончателното уреждане се определя от сложността на работата. Но от тези данни вече е ясно, че за износа ви е необходим контейнер с подходящ размер, или трябва да извадите боклука в няколко етапа. Какъв е по-целесъобразният метод?

Факт е, че контейнери с голям размер и поставянето им в близост до къщата може да направи паркирането трудно, а понякога може да бъде напълно невъзможно. Използването на бункери от 20 и 27 кубични метра. Може да е нерентабилно поради бавното пълнене, в сравнение с контейнера с 8 кубически метра, защото наемът се начислява за деня. Големите контейнери обаче имат предимство при износ на стари мебели (дивани, шкафове). Компанията Марти Транс  ще може да даде квалифициран отговор на въпроса за възможния обем на отпадъците при извършване на ремонтни работи в конкретно помещение.

Как да ни повикате за извозване на отпадъци?

Това става по телефона, денонощно. За събирането и отстраняването на отпадъците се използва специално оборудване, което отговаря на необходимите стандарти.

Цените на фирмите не надвишават средните за тези услуги. „Марти Транс“ отговаря на санитарните стандарти. Компанията гарантира, че определени видове строителни материали (счупени тухли) се изнасят за рециклиране, следва, че работата е организирана по такъв начин, че контейнерите да се извеждат директно до специализирани приемни пунктове.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]