контейнеровоз-под-наемПо време на ремонта в апартамента всички се сблъскват с проблема с изхвърлянето на боклука.

Невъзможно е да го изхвърлите в контейнер, който стои близо до сградата и е предназначен за обикновени отпадъци.

Затова собствениците на апартаменти по време на ремонта се притесняват откъде да извадят строителните отпадъци и как да го направят сами, без да нарушават действащите закони.

Какво се отнася до строителните отпадъци

Предвидена е глоба  за изхвърляне на строителни отпадъци в кошчета, предназначени за битови отпадъци.

Строителните отпадъци са отпадъци, генерирани по време на демонтажа, строителството или ремонта на сгради и конструкции. Те включват следните материали:

  • Тухла;
  • Парчета тапети, линолеум;
  • Фрагменти от дърво, мазилка;
  • Останките от гипсокартон, бетон, метал, керамични плочки;
  • Стари прозорци и врати.
  • Строителните отпадъци са разделени на няколко категории:
  • Отпадъци, които се появяват веднага след началото на ремонтните дейности.
  • Отломки, които се появяват по време на ремонта.
  • Отпадъци, които се образуват по време на декорирането на помещенията.
  • Обемните отпадъци с внушително тегло обикновено се отнасят към първата категория.

Ако сте изправени пред извършване на ремонт, тогава вероятно знаете, че на първия етап от тяхното изпълнение е необходимо да почистите стаята на стари сгради (прозорци, врати и т.н.).

По правило се изисква да го изхвърлите по време на основен ремонт. Такъв боклук се препоръчва да се изнася преди началото на основните ремонтни дейности.

Отпадъците, които попадат във втора категория, трябва да се изхвърлят, докато се натрупват. Това са основно останките от строителни материали.

Когато основната фаза на ремонта приключи, започват довършителни работи. В същото време се появяват обемисти, но сравнително леки отпадъци.

Важна информация: Според степента на опасност за околната среда целият боклук е разделен на пет класа.

Строителните отпадъци принадлежат към четвърти и пети клас (с изключение на някои бои и лакове). Това обаче не означава, че те са в безопасност.

Строителният прах може да попадне в дихателните пътища на човек и да окаже негативно влияние върху здравето му.

Преди да разрешите въпроса „къде да поставите строителните отпадъци“, консултирайте се със фирмата, която ще извърши тази дейност и сключете договор за извършване на дейността.

Когато договорът е сключен, е необходимо да извадите отпадъците от апартамента, опаковани в платно или найлонови торби и  ги поставите в близост до контейнерите за боклук.

Елементите, които са твърде големи, трябва да се съхраняват разопаковани. Боклукът ще бъде прибиран от кола, която пристига в определено време. В противен случай ще трябва да се погрижите за независимото събиране на отпадъци.

Важна информация: Не изхвърляйте строителните отпадъци сами. Дори дървото, което е безопасно на пръв поглед, може да бъде наситено с багрила.

В резултат на неговото изгаряне в атмосферата се отделят вредни примеси.

Ако изведете отпадъците, натрупани след ремонтните дейности, в нормално депо, вредните вещества могат да попаднат в подземните води.

Строителните отпадъци се отстраняват чрез зареждане на оборудване

Начини на изнасяне: Къде да го сложим и дали може да бъде хвърлен в контейнер?

Има няколко варианта за извозване на строителни отпадъци от апартамента.

Свържете се със с нас Марти Транс, предлагаща доставка и извозване на контейнери за строителни отпадъци до сметище в София. Вече повече от 15 години нашата семейна фирма предоставя решения за извозване на строителни отпадъци с контейнер при ремонтни дейности в цяла област София.

Можете също така да продавате строителни отпадъци, които по-късно се използват или преработват за производството на нови продукти. Обикновено това се случва при вземане.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]