konteiner-za-izvozvane-na-stroitelni-otpadatsiСистемата за събиране и изхвърляне на боклука се счита за модерна и обнадеждаваща в продължение на много години. „Битовите твърди отпадъци“ се изхвърлят ефективно и не създават проблеми.

Селищата произвеждаха много по-малко отпадъци: стъклените бутилки бяха предавани на пунктовете за събиране и повторно използване, на практика нямаше торби, пластмасови бутилки или пластмасови опаковки за еднократна употреба. В сравнение с днес отпадъците значително се различават по състав.

Днес, както и преди, никой не събира и дарява скрап материали, отпадъци, метален скрап в специализирани пунктове за събиране, като по този начин се гарантира сортирането. Всичко се хвърля в кофи, контейнери за боклук – по този начин се увеличават сметищата.

Всичко започна с ерата на появата на пластмасовите предмети, без тях, както изглежда, не бихме могли да живеем. Той е удобен, практичен и най-важното евтин: пластмасови съдове, бутилки, торбички и т.н. Съставът на познатите за нас битови отпадъци беше естествен, заменен с изкуственото и времето им за самоунищожение е не по-малко от 10 години.

Днес те се опитват да направят някакво възраждане на системата на регионално ниво, да намалят степента на отпадъците чрез сортиране и по-нататъшна преработка за използване в строителството или друга полезна индустрия.

Изхвърляне и събиране на отпадъци съгласно правилата

Новите правила за изхвърляне и събиране на боклука са:

  • Отделно събиране.
  • Сортиране.

Рециклиране на отпадъци като рециклируем материал.

Ако по-рано задачата на комуналните структури, частните търговци беше да извозват боклука извън града, до сметище и т.н., сега те ще печелят от количеството боклук, донесено за рециклиране. С други думи, днес те изкарват добри пари за боклука. По този начин частните фирми правят кампания за изграждане на мощни преработвателни единици.

Струва си да се имат предвид фактите:

Страната произвежда милиони отпадъци годишно.

Териториите, където се съхранява боклук, свършват.

Запалването на такива депа, димът от огъня отравя въздуха и всички живи същества.

Реформата на боклука е създадена с цел подобряване на ситуацията в страната. Разбирайки напълно глобалния характер.

В момента услугите за боклука са пренасочени от жилища към комунални услуги. А тарифата, нейната стойност, като се вземат предвид социалните и икономическите регионални характеристики, се определят от частни компании.

Резултати от реформата

В резултат на въвеждането на „реформа за боклук“ страната иска да покаже глобален и опасен проблем за своите жители, както и да се включи в съвместна работа за намаляване на замърсяването на територията с токсични отпадъци.

Постепенното изпълнение на програмата трябва да даде положителни резултати. Сега е взето решение за извозването, сортирането и изхвърлянето на боклука, след това се планира изграждането на рециклиращи инсталации или унищожаването на боклука, събран през годините от депата.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]